Damphistorier

Dette er dampernes egne historier om hvordan dampen hjalp dem med at kvitte cigaretterne.

Hvis du også har en histoire du vil dele, så udfyld formularen.

Læs en anden historie

DADAFO Damp-Partiet

Helle Dahl Nygaard

Maj 2012:
Jeg var lige flyttet – og min dengang nye nabo og jeg delte et par kolde på hendes terrasse midt i maj måned 2012, og snakken faldt på al den polemik og hetz der var omkring rygning og rygerne, og i den forbindelse fortalte hun mig, at hun havde investeret i en elektronisk cigaret.

Naboen hentede sin elektroniske cigaret, og hun opfordrede mig til at prøve den. Jeg tog et hiv – og jeg var vildt forbavset over den tilfredsstillelse dampen gav, og jeg bestilte omgående et sæt via hende.

Ikke fordi jeg ville holde op med at ryge – det har jeg aldrig haft intention om – jeg æææælskede at ryge – og jeg røg mellem 30 – 50 dgl – hvoraf mange røg sig selv op i askebægeret - jow jow . . .

Den 2. juni 2012 lige over middag ankom mit fine Kingo-sæt – sort og lækker at holde ved, blinkene blå lys i rumpetten – indikation for, hvor meget batteritid der er tilbage - der manglede ikke noget der – og derudover var der 2 x 30 ml 7 Leaves 12mg med i pakken.

Jeg røg kun 3 cigaretter resten af dagen/aftenen – resten blev til heftig damp.
Da jeg næste dag tændte min morgen cigaret, smagte den rædsomt – WHAT??? den blev skoddet omgående.

Eftersom jeg ikke ville holde op med at ryge, tændte jeg en cigaret en gang i mellem med dages mellemrum – og hver gang smagte det skrækkeligt.
En enkelt gang røg jeg med velbehag en hel menthol cigaret (røg ”normalt” ikke menthol cigaretter), but here’s the thing:

TRANGEN TIL TOBAKS CIGARETTER VAR TOTALT VÆK – DAGEN EFTER JEG MODTOG MIT STARTSÆT!!!!!!! OG DET HAR DEN VÆRET LIGE SIDEN. . . . . . . . . . . . . . . så selvom jeg med velbehag røg en hel menthol cigaret, var trangen til den næste der ikke!

Jeg prøver stadig en gang i mellem at tænde en cigaret – men det siger mig ikke noget.

To dage efter jeg fik mit startsæt, bestilte jeg de første bland-selv væsker i England – og jeg har blandet selv lige siden.

Således gik det til, at jeg blev u-frivillig x-ryger  efter at have røget i 45 år.
Jeg startede på 12 mg, gik over til 6 mg efter kort tid, fordi jeg dampede mega-meget. De sidste par år har jeg dampet 18 mg – og jeg damper derfor ikke så heftigt længere.

Jeg havde rygestop symptomer! Mit tandkød begyndte at bløde på omkring 14. dagen, og min tandlæge fortalte, at det var fordi mit tandkød kom til live igen, og hun var super begejstret!

Jeg har fået min lugte- og smagssans tilbage

Der er ingen – som i INGEN, der kan bilde mig ind, at e-damp er en gateway til rygning – røgtobak smager forfærdeligt, når man er gået over til damp.

Jeg kalder ikke min damper for e-cigaret – eftersom damp intet har med røgtobak at gøre.

I skrivende stund – 16/09/2019 er jeg stadig x-ryger, og det har jeg således været i godt 7 år. Jeg bliver ved med at dampe, og jeg dropper aldrig over til røgtobak igen.