Damphistorier

Dette er dampernes egne historier om hvordan dampen hjalp dem med at kvitte cigaretterne.

Hvis du også har en histoire du vil dele, så udfyld formularen.

Læs en anden historie

DADAFO Damp-Partiet

Frederik hviid mailund

Da jeg fandt ud af hvad e-cigaretter var for 6-7 år siden, så jeg det mest som et nyt stykke elektronik man kunne dimsen med. Dengang var e-cigaretter en ny ting på markedet, og man vidste næsten ingenting omkring hvordan den ville påvirke ens helbred. Men jeg syntes det var sjovt at dimse rundt med, som en ekstra ting ved siden af min rygning. Elektronik har altid været noget som man har kunne betragte som sit "legetøj".

Men årene gik, og pludselig slog det mig. Hvorfor er det egentlig jeg stadig ryger? Jeg ved fra forskning af e-cigaretter, at det er et mindre skadeligt alternativ. Jeg ved det er billigere. Jeg ved det lugter mindre, og ikke mindst smager bedre. Så jeg prøvede at lade smøgerne ligge, og ganske rigtigt, så var jeg smøgfri. Jeg har ikke følt trængen til at ryge cigaretter siden.

Ligeså vel som forskningen påviser at det er et mindre skadeligt alternativ end rygning, så kan enhver der er konverteret fra cigaretter til damp, mærke den tydelige forskel på hvordan ens krop har det.

Så min historie handler om et effektivt rygestop, dog med en konvertering til damp, da jeg ikke har lyst til at give slip på mim vane, men stadig har lyst til at passe på min krop.

Kære politikere

Kære politikere..

Jeg ved det må være svært at forestille sig trængen til at ryge, hvis man aldrig selv har været en fast ryger. Derfor vil jeg bede dem af jer der vil indføre flavor-ban og prisstigninger, om at prøve at sætte jer i vores sko.

Det er et problem i Danmark, at der er så stor en andel af mennesker der ryger. Det er også en økonomisk belastning for vores sygehusvæsen. Det er et fact, som vi alle må erkende og forholde os til. Jeg er enig i at indgreb er påkrævet som politiker, men jeg er dog uenig med metoden som der bliver taget i brug.

Ved at sætte priserne op på e-cigarette væske, vil det blive endnu en grund for folk til ikke at konvertere til damp, eller bruge damp som et rygestop. Vi ved igennem forskning at damp er et langt mindre skadeligt alternativ til rygning, og har en langt højere procentmæssig succesrate end alle andre rygestop midler som vi har til rådighed.

Prisstigninger er dog ikke det værste. Hvis der bliver gennemført et flavor-ban, vil 90% af alle der damper ikke kunne få det mest effektive for dem til at stoppe med ryge. Derfor bønfalder jeg jer om, at gennemtænke et sådanne tiltag, da det vil have stort effekt på det folk i egentlig prøver at passe på.

En kombination af disse to tiltag vil være katastrofal for Danmark. Dampere vil gå tilbage til cigaretterne, hvilket vil medføre til en stigning af rygerelaterede sygdomme i vores samfund. Det vil påvirke vores allerede pressede sygehusvæsen, og ikke mindst statens pengepung. Samtidig vil der også være adskillige butikker der kommer til at lukke, på mangel af kunder. Det vil føre til en større arbejdsmangelhed. Her bliver de nødt til at få ydelser fra staten for at kunne få penge til husleje og mad. Samtidig vil der også mangle x antal skatteydere i systemet.

Derfor bønfalder jeg jer om at genoverveje disse tiltag som der er på vej.

Vh. En bekymret damper.