Damphistorier

Dette er dampernes egne historier om hvordan dampen hjalp dem med at kvitte cigaretterne.

Hvis du også har en histoire du vil dele, så udfyld formularen.

Læs en anden historie

DADAFO Damp-Partiet

Jeanett Andersen

Jeg havde forsøgt med e-damp tidligere, det fungerede overhovedet ikke.
Da kæresten proklamerede at han ville stoppe med at ryge og skifte til e-cigaretter, var jeg yderst skeptisk og var overhovedet ikke med på den idé.
Jeg syntes folk med deres e-cigaretter så fjollede ud, og jeg havde jo forsøgt tidligere, så jeg mente det var verdens dårligste idé.
Så kæresten kæresten købte den her e-cigaret, og jeg forsikrede ham om at jeg overhovedet ikke skulle bruge sådan én. Hvis jeg skulle stoppe med at ryge, så stoppede jeg, det var slet ikke sikkert jeg havde lyst til at stoppe jo - men jeg kunne godt! Uden hjælp - selvfølgelig.
Efter en uge i et koldt køkken havde jeg fået nok af smøger. Jeg frøs simpelthen for meget.
Så jeg bad kæresten om at købe et startsæt til mig, jeg forsikrede ham om at det aldrig ville lykkes, og at det også kun var et spørgsmål om tid før han ville begynde at ryge igen.

Nu sidder jeg 4 år senere og har ikke røget siden. Jeg stoppede med at ryge dagen efter jeg havde fået min e-damper, og jeg har ikke tænkt mig nogensinde at røre en smøg igen..
Mine børn er taknemmelige - jeg lugter ikke grimt mere, siger de.
Dampen har betydet meget mere for mig end hvad jeg nogensinde har turde drømme om.
Det er endda lykkes for mig at komme i job efter mange års arbejdsløshed. Det lyder for godt til at være sandt, og det føles også sådan.

Mit rygestop har reddet mit liv på så mange punkter, det er fuldstændig vildt.

Kære politikere

For mig at se har vi et stort problem i Danmark. Fokus er flyttet fra at 13.600 personer årligt dør af rygerelaterede sygdomme, til at tale om at e-damp appellerer til børn.
Alle statistikker siger det modsatte, antallet af unge mellem 11 og 15 år der har brugt e-cigaretter indenfor den seneste måned, er faldet med 50% siden 2014. Børnene gider simpelthen ikke e-cigaretter.

Det er en skam at e-cigaretter skal skabe debat der er så fjollet og unødvendig.
I England anbefaler man at skifte cigaretterne ud med e-damp, og det er der en grund til.
Jeg mener det er nødvendigt at vi gemmer professor i tobaksforebyggelse, Charlotta Pisinger, lidt væk, og begynder at lytte til brugerne og ikke mindst de gode erfaringer fra England.