Damphistorier

Dette er dampernes egne historier om hvordan dampen hjalp dem med at kvitte cigaretterne.

Hvis du også har en histoire du vil dele, så udfyld formularen.

Læs en anden historie

DADAFO Damp-Partiet

Kim Harder

Dengang jeg stoppede med, at ryge foregik det med æbler. Derfor er frugtsmage meget væsentligt i damp.

Kære politikere

Nu hvor der skal vedtages nye retningslinjer omkring e-cigaretter, så syntes jeg lige i skulle tage og stoppe op et øjeblik og tænke jer godt om.

Har nemlig på fornemmelsen, at der kan blive gennemført noget, som kan få vidt rækkende og ukontrollerbare konsekvenser for mange personer og vores sygehusbudget.

Jeg som e-cigaretforhandler kan se og hører hvordan mine kunder, lige som mig får det meget bedre livskvalitet , når de går fra cigaretterne og over på e-cigaretterne. Tænker at når så mange mennesker får det så meget bedre hvorfor så ødelægge dette med nogle vidtrækkende lovindgreb?

Nogle bruger tobaks smag, og andre bruger frugtsmag. Frugtsmag bliver brugt af de fleste e-cigaret bruger, når først de er kommet helt væk fra cigaretterne.

Disse frugtsmage, kage smage, slik smage med flere har en yderligere fordel for nogle. De kan sænke forbruget af slik og søde sager, som feder. Fedme er heller ikke sundt for vores helbred.

Så skynd jer nu, at glemme alt om, at forbyde alle disse skønne smage som findes, når bolsjesmag kan bruges uden, at det skader.

Vi er også mange e-cigaretbruger som damper for hyggens skyld uden nikotin. Jeg ser også mange som har brugt dampen til, at blive både røgfri og Nikotinfri. Ja de stopper med, at bruge e-cigaret.

Gennemfører i et forbud mod, andre smage end tobak i e-cigaretter, så får vi helt sikker et helt ukontrollerbart marked hvor brugerne selv skaffer sig de smage de ønsker, at bruge. Hvis man så ikke lige tænker sig om, så kommer de til, at købe aroma, som ikke er egnet til e-cigaretter, også har vi lige pludselig nogle som bliver syge. Det har vi ind til videre været forskånet for her i Danmark, da vi har nogle dygtige forhandler, som virkelig går op i hvad de sælger til deres kunder.

Hvis man i stedet går i den anden retning og arbejder på, at få cigaretter og tobak nedbragt, så vil vi gå i retning af en meget sundere befolkning og på sigt kunne spare mange penge på vores sundhedsvæsen hvad angår ryger relaterede sygdomme.

Der bliver ført en meget hård justits hvad angår salg af e-cigaretter og væske til unge under 18 år hos e-cigaretforhandlerne. Syntes faktisk, at når man ser i gadebilledet, så ses flere unge mennesker under 18 år, som ryger cigaretter.

Der ville det være til stor hjælp for os alle, hvis alle disse unge mennesker bliver udstyret med et ID Kort med billed, som de har pligt til, at have på sig lige som man har sit sygesikring/kørekort . Endvidere skulle det være muligt, at registrerer på unge under 18 år, at de ikke er fyldt 18 år og, at deres betaling i så tilfælde vil blive afvist af betalingsterminalerne. Det samme skal ske på nettet, så de ikke har mulighed for, at købe varer, som først må købes når man er fyldt 18 år.

Syntes inden i fortætter med lovgivningen inden for e-cigaretterne , skulle få lave en stor undersøgelse hvor dem, som er gået over på e-cigaretten svarer på nogle spørgsmål omkring deres helbredstilstand.

Det er mit indtryk som forhandler, at når jeg spørger ind til dette hos kunderne, så siger alle, at de har fået det meget bedre. Både vejrtrækning, lugtesans og smagssans er blevet bedre. Generelt siger de, at de har fået en meget bedre livskvalitet.

Så kære politikere, tænk jer nu om. Jeg vil gerne kunne fortsætte med, at give mine kunder en bedre livskvalitet, og hjælpe dem af med cigaretter og nikotin, som ønsker dette. Og med lige de smage, som de ønsker, at bruge.

Med venlig hilsen

Kim Harder
Damp Kosten IVS