Damphistorier

Dette er dampernes egne historier om hvordan dampen hjalp dem med at kvitte cigaretterne.

Hvis du også har en histoire du vil dele, så udfyld formularen.

Læs en anden historie

DADAFO Damp-Partiet

Kasper Jensen

Har aldrig haft lyst til at kvitte smøgerne. Men min læge advarede mig om at der snart skulle ske noget andet. Så jeg skiftede til damp, som jeg i forvejen kendte men ikke brugte 100%. For 2 år siden efter juleaften havde jeg det skidt fysisk og stoppede med at ryge natten over. Har siden da dampet og ikke rørt en cigaret. Jeg damper netop frugt aromaer fordi jeg ikke gider tobakssmag, er bange for at det kan give mig lyst til cigaretter igen. Fik i sidste uge tjekket mine lunger og lungekapacitet, og min læge sagde at man ikke kunne se eller høre at jeg har røget i 20 år. Jeg har fået det langt bedre, er aldrig syg, og har fået gang i konditionstræning og sport igen. Hvis jeg ikke kan dampe lækre væsker med nikotin og man smadrer e-markedet, så ryger jeg tilbage på cigaretter igen. Og jeg vil køre til grænsen og handle dem til en hver tid. Så min bil vil forurene unødigt en 4 timer og mine penge går til Tyskland. Men jeg er en. Voksen mand, jeg vil gerne have det godt og dampe de godkendte væsker jeg kan lide. Forstår ikke at I vil presse mig tilbage på cigaretter. Var iøvrigt på respirationscenteret på Skejby med en handicappet jeg hjælper engang imellem, og de sagde dampen var fint. Overlægerne så hellere at vi dampede og spiste grøntsager engang imellem end tobak, alkohol og slik.

Sæt højere afgift på rødvin og whiskey, fjern slik og frugtsmage fra spiritus. Det smadrer langt flere liv end damp. Og få så lige styr på hvad forskerne og det britiske sundhedssystem ved om emnet.

Kære politikere

Sæt jer nu ind i forskningen om dampen. Læs hvad det engelske sundhedssystem gør. Det her er kæmpe hjælp til os der engang røg cigaretter, hvorfor gamble med alle de der er stoppet med tobak.

Sæt jer ind i hvad dampen overhovedet indeholder.

De det knægte der starter på damp som I er så bange for er Gateway til cigaretter. Det er de samme typer som for 10-20 siden hoppede på cigaretterne. De vil opsøge det uanset hvad. Så er der da langt bedre at de køber kontrollerede produkter der overholder dansk fødevarelovgivning og anvender et produkt der er langt langt langt mindre skadeligt end tobaksprodukter, cigaretter, snus osv.

Stram op for at folk under 18 ikke kan købe det, ligesom med alkohol. Undervis og oplys om fakta på emnet.

Og hvis I virkelig ville gøre noget for folkesundheden, så forbyd sodavand, energidrik, slik og alkohol. Men lad nu være med at tvinge mig tilbage på cigaretter. Tak.