Damphistorier

Dette er dampernes egne historier om hvordan dampen hjalp dem med at kvitte cigaretterne.

Hvis du også har en histoire du vil dele, så udfyld formularen.

Læs en anden historie

DADAFO Damp-Partiet

Nicki Løvstrup Hansen

Var i sin tid jobsøgende og sad det meste af dagen ved computeren og brugte tiden på at søge job, eller også var jeg optaget af at spille World of Warcraft og-/eller andet PC spil. Og siden at jeg var i et hjem hvor der altid var adgang til cigaretter så begyndte jeg at ryge - voldsomt meget, det var mellem 30-60+ om dagen, havde næsten en cigaret tændt klar før jeg var færdig med den første.

Da min mor så fortæller om at der er nogen på hendes arbejde der var begyndt på at dampe for at kvitte rygningen spurgte jeg da ind og fik et begynder kit af det der var tilgængeligt dengang, og gik væk fra cigaretterne med det samme, og har vapet / dampet siden da.

Nu er jeg entusiast eller hvad man skal kalde det, med en relativt stor samling af forskelligt udstyr som holder mig væk fra cigaretterne. Det gør også at jeg ikke indtager lige så meget sodavand og-/eller slik/chips som jeg gjorde før i tiden og har faktisk tabt mig en del siden jeg startede med at vape.

Ville jeg gå tilbage til cigaretterne hvis vaping blev forbudt ?
Nej.
Jeg ville til gengæld fortsætte med at vape, og gøre hvad jeg kan for at kunne få de væsker eller udstyr jeg skal bruge - på trods af et forbud, et forbud vil kun gøre at der er flere og flere der mister livet pga. cigaretterne, så det siger rigtig meget om hvilken type mennesker der sidder og vælger at forbyde en ting der grundlæggende hjælper flere mennesker med at kvitte cigaretterne end de andre "hjælpe"-midler man kan få.

Kære politikere

Et forbud kommer kun til at skabe flere problemer end hvad i forsøger at løse, for det første vil der med sikkerhed komme et sort marked for udstyr og væsker, og et sort marked vil kun medføre mangel på kontrol. Det vil blive det samme som i USA med mennesker der mister livet til varer på det sorte marked. Det har vi jo allerede set med de illegale THC beholdere der har taget livet fra flere mennesker allerede.

Faktum er at et forbud mod vaping kun vil medføre flere begravelser og kræftramte grundet cigaretten, vaping er medicinsk konstateret at være over 95% mere sundhedsvenligt end cancerstangen, så mit spørgsmål er kun hvorfor i vil forbyde noget der rent faktisk kan hjælpe befolkningen og samfundet med et reelt problem.