Damphistorier

Dette er dampernes egne historier om hvordan dampen hjalp dem med at kvitte cigaretterne.

Hvis du også har en histoire du vil dele, så udfyld formularen.

Læs en anden historie

DADAFO Damp-Partiet

Lars Golovitcher Petersen

Jeg havde egentlig ikke en intention om at stoppe, men blot at dampe når jeg ikke havde mulighed for at ryge. Efter jeg havde dampet lidt den første dag, var jeg så tilfreds at jeg tænkte at jeg ville dampe i stedet for at ryge. En måned efter glemte jeg min e-cigaret i bilen, og spurgte min søster om jeg lige kunne ryge en af hendes cigaretter. Efter et sug, slukkede jeg den. Der indså jeg, at jeg ikke gad at ryge mere. Tidligere havde jeg prøvet at stoppe flere gange, men kom altid tilbage til cigaretterne. Denne gang vidste jeg dog, at jeg aldrig ville få brug for dem igen. Jeg betragter mig selv som ikke-ryger (for det er jeg!). E-cigaretter er en gave til folkesundheden og bør ikke beskattes på nogen måde.

Kære politikere

Verden er blevet begavet med e-cigaretterne. Den måske letteste måde at få en ryger til at blive ikke-ryger. Det er stort set uskadeligt i forhold til cigaretter (videnskabeligt bevist, se blot på forskningen fra den britiske sundhedsstyrelse). Det er efter min mening en af de største gaver til folkesundheden, og det bør være let og billigt at komme til. Det skal ikke beskattes - tvært imod, mener jeg at sygehuse og offentlig rygestophjælp skal udbrede kendskabet og anbefale rygerne at skifte til e-cigaretter. Og det skal helst ske så hurtigt som muligt.

Hvis dampen bliver bremset på nogen måde, ser jeg det ikke blot som at politikerne vil skrabe flere penge ind, men også at de vil tilgodese tobaksindustrien og dem der producerer de ineffektive alternativer som tyggegummi og plastre.