Damphistorier

Dette er dampernes egne historier om hvordan dampen hjalp dem med at kvitte cigaretterne.

Hvis du også har en histoire du vil dele, så udfyld formularen.

Læs en anden historie

DADAFO Damp-Partiet

Noora Sommer

Jeg har forsøgt mig med nicorette produkter, men fik det dårligt af dem. Kold tyrker virkede heller ikke, da trangen blev for stor. Min afhængighed ligger meget i at have noget at afstresse med, så dampen var en succes fordi, at jeg stadig kunne sidde og puste damp ud og få det afbræk i min dagligdag. Dermed har det hjulpet virkelig meget, at jeg selv kan styre nikotinmængden. Så jeg har gradvist skruet ned for nikotinen. Når det så har været for svært, har jeg lige skruet op, i stedet for at give efter og ryge smøger.
Der er så mange alternativer at finde i e cigaretterne. Jeg har for eksempel en maskine til hjemmebrug, der kan lave meget damp, hvori jeg har 3 mg nikotin. Og så har jeg en lille maskine til hvis trangen bliver for meget, hvori der er 9 mg nikotin.
Efter jeg er begyndt at dampe, har jeg fået min kondition igen, hvor jeg før havde problemer med trække vejret når jeg trænede. Der har dampen virkelig gjort en forskel!
Hvis jeg ikke havde dampen, havde jeg klart stadig røget cigaretter. Jeg kan stadig godt ryge en cigaret, men når jeg gør, så bliver jeg ikke "hooked" på det på samme måde, fordi det smager fælt i forhold til min e cigaret.

Kære politikere

Problemet er ikke e cigaretterne men, at folk er ukritiske i forhold til hvad de indtager. I Danmark har vi i forvejen så strenge kontroller og krav til produkter, så måske fokus skulle lægges der. Jeg har personligt ikke selv oplevet andet end fordele ved at skifte til damp, ligeså kender jeg heller ingen der har haft bivirkninger.
Alt kan misbruges, så fokus bør lægges på at informere forbrugerne om kun at købe ordentlige produkter.
Med henblik på smagen, så lokker det ikke mere end alkohol gør. Man kan få vodka med alverdens søde sliksmage og farverige indpakninger. Men man ønsker vel heller ikke at lokke unge/børn med det?
Information er vejen frem og ikke forbud.
Mvh Noora