Damphistorier

Dette er dampernes egne historier om hvordan dampen hjalp dem med at kvitte cigaretterne.

Hvis du også har en histoire du vil dele, så udfyld formularen.

Læs en anden historie

DADAFO Damp-Partiet

Asbjørn Hoffskov Lund

Jeg ville gerne stoppe, og havde været stoppet tidligere, men røg tilbage på smøgerne. Min kone fortalte at hun havde hørt om e-cigaretter og jeg startede med en cig-a-like, hvilket ikke var en succes.
Jeg købte derfor et CE4 startsæt med hhv. menthol og kaffe, men skiftede hurtigt til smag af Absinthe for at komme væk fra tobakssmagen. Herefter var det et spørgsmål om at tage beslutningen om at skifte helt over, hvilket gik relativt nemt.
Det at man lynhurtigt kunne tage 3-4 sug og videre istedet for at skulle finde en smøg og en lighter og bøvlet med at tænde igen, når man havde været nødt til at slukke den, gjorde skiftet meget nemt. Gradvist købte jeg udstyr der leverede mere effektivt, så jeg blev hurtigere nikotinmættet, så jeg kunne trappe ned og ud af nikotinen. I februar 2019 opdagede at jeg stort set ikke dampede mere og kunne derfor lægge dampen på hylden.
Det er derfor lykkedes mig at kvitte smøgerne ved hjælp af e-damp - men jeg har stadig noget grej stående, i det tilfælde at der skulle ske ting i mit liv der ville få mig tilbage på smøgerne. Så kan jeg åbne mit dampskab og gribe et alternativ der er mindre skadeligt!

Kære politikere

Hvis e-damp med smag forbydes, eller i det hele taget forbydes, så opnår man ikke et sikkert marked, tværtimod. Det er gammelkendt viden at "Er der efterspørgsel, er der et marked".
Politikernes ønske er at øge folkesundheden, her vil der ske det modsatte. Mange vil gå tilbage til smøgerne, andre vil blive ved med at dampe, nu bare på et sortbørsmarked, hvor der ikke er nogen form for kontrol med hvad e-væsker indeholder.
Der findes andre eksperter end den danske professor i tobaksforebyggelse. Vær sød at lytte og få begge sider - og husk at forbrugerne også er vælgere!