Damphistorier

Dette er dampernes egne historier om hvordan dampen hjalp dem med at kvitte cigaretterne.

Hvis du også har en histoire du vil dele, så udfyld formularen.

Læs en anden historie

DADAFO Damp-Partiet

Claus Dambrouska Pedersen

Som ung teenager var jeg som unge var flest på den tid. Det var en tid hvor det at ryge var socialt accepteret og i visse kredse “hipt”. Festlige lejligheder i weekenden med en øl og cigaretter var meget normalt.... de cigaretter der ikke blev røget i weekenden blev en del af “hverdagen” og man var hurtigt gået fra at være “fest-ryger” til ryger. Lige så let det var at blive ryger lige så svært blev det at kvitte smøgerne igen - efterhånden gik det op for mig at det ikke var det smarteste, sundeste eller mest økonomiske man kunne foretage sig men man var lige som fanget i lasten og var blevet afhængig!

Jeg har prøvet alt lige fra plastre, sugetabletter, inhalator, nikotintyggegummi, “lykkepiller” (som skulle have en god effekt til at mindske trangen til cigaretter), “kolde tyrkere” men intet holdt i særlig lang tid..... så var man tilbage på cigaretterne. For ca 10 år siden faldt jeg lidt tilfældigt over nogle artikler omkring E-damp... det virkede meget interessant og jeg købte en startpakke. Kvaliteten af disse startpakker var ikke særlig gode og det var svært at holde tobakken fra livet. Jeg begyndte at undersøge det med at dampe noget mere og efterhånden fik jeg noget bedre udstyr og kunne nu holde cigaretterne fra livet - jeg har været “ikke-ryger” i en del år efterhånden (9 år ca) og det kan jeg kun takke E-dampen for (de andre tiltag virkede ikke for mig). Ud over at jeg kan mærke en kæmpe forandring for mit helbred så er der også en økonomisk gevinst - det vigtigste er dog at jeg føler jeg er fri for den afhængighed som der gør at man IKKE er socialt accepteret i dag (det er politisk ukorrekt at være ryger idag)

Kære politikere

Giv os alle de muligheder der findes for at kunne kvitte tobakken! Nogen kan stoppe ved at tage en “kold tyrker” mens andre bliver nødt til at bruge hjælpemidler som nikotintyggegummi. Disse lette tiltage har ikke kunnet få mig til at kvitte tobakken (gid det var så let .... for mig også). Efter at have været de fleste tiltag igennem lige fra plastre, nikotintyggegummi, “lykkepiller”, inhalator, sugetabletter - ente jeg så på det der virkede for mig nemlig E-damp.

Jeg kan forstå at det er blevet “politisk ukorrekt” at være E-damper lige som det er at være ryger. For mig at se så er det vigtigste at vi for flest mulig til at kvitte tobakken med alle de midler og metoder vi har til rådighed. Ved at “kriminaliserer” E-damp fjerner vi i min optik en af de mest effektive metoder til at stoppe med at ryge. Jeg håber virkeligt at vi begynder at få øjnene op for at E-damp ikke er et problem men en løsning på folkesundheden - et effektiv værktøj til at frigøre rigtig mange rygere fra deres last vedr tobakken.