Damphistorier

Dette er dampernes egne historier om hvordan dampen hjalp dem med at kvitte cigaretterne.

Hvis du også har en histoire du vil dele, så udfyld formularen.

Læs en anden historie

DADAFO Damp-Partiet

Nicki Stave

Tilbage i 2012, prøvede jeg min første e-cigaret, det var en bekendt som havde bevæget sig ud i dette.

Det var nyt, smagte og føltes rart, i modsætning til cigaretterne & i 2013 erhvervede jeg mig et startsæt til knap 800kr plus væske på nettet, & var så stille igang.

Der fandtes ikke rigtig andet dengang, & udstyret var af tvivlsom kvalitet, med utætte tanke, dårlig smag & dårlig batteri levetid til følge.

Jeg husker en ubehagelig nat, umildbart kort efter jeg begyndte at dampe ...
jeg vågnede op med en irreterende hosten, & ubehag, min inhalator gav ikke rigtig en effekt, men jeg fik hostet igennem & op kom noget af det klammeste jeg har oplevet, en masse slim, snot, snask, ja alt hvad der kunne have siddet i systemet pga. cigaretterne, det var ubehageligt & ulækkert, men dagen efter var det som at vågne på ny, det var Somom jeg havde hostet hul til en anden lunge, for mit overskud blev større, & jeg kunne fylde lungerne med en endnu større volumen af luft end jeg plejede at kunne.

Jeg var kørende et par måneder men hoppede fra igen, både pga. udstyret & at råd & vejledning var sparsomt, når elektronikken svigtede.


Jeg startede så som ungarbejder i et lokalt varehus, & udfordringen med at få min nikotin i arbejdstiden meldte sig, derfor forsøgte jeg med med diverse “godkendte” rygestopmidler,
Men det var med irritation & bivirkninger en kort fornøjelse, selvom næsten alt tilgængeligt blev forsøgt.


Jeg prøvede med e-cigaretter igen, det var meget frem & tilbage, men i slutningen af 2014, fik jeg købt noget ordenligt udstyr, efter kyndig vejledning & hér skete der altså noget.

Jeg fandt én smags variant, en rigtig god tank & en maskine der kunne indstilles fuldstændig efter min smag & behag.

Som tillæg til historien, så har jeg næsten altid lidt af astma, mulighvis fordi jeg er opvokset i rygerhjem (hvem ved) og det har haft store konsekvenser, eftersom min inhalator var en nærmest større afhængighed end mine cigaretter..


Men dengang i 2014, der skete en opvågning.

Jeg skulle flytte for en kammerat, som boede på 4. sal, & normalt skulle jeg gå stille eller holde pauser, for at kunne nå derop, ja dårlig form
Kan man jo altid kalde det, men den dag han skulle flytte, havde jeg været total røgfri i ca. 14 dage, & der klarede jeg fint mange gange op & ned af trappen, i godt tempo & først da vi var færdige, fik jeg set lidt tilbage på hvad jeg egentlig gjorde, som førhen havde været en kæmpe udfordring uden min inhalator.

Der indså jeg dampen havde gjort et eller andet & jeg kunne lide det.

Derfra har jeg fast været på dampen, dog med enkelte cigaretter i perioder, men i starten af 2016 gik jeg fuldstændig fra cigaretterne & har dermed været TOTAL røgfri siden.

Det er en beslutning jeg føler har reddet mit liv, forstået på den måde, at det har givet mig så meget & frataget mig ingenting

Jeg lugter ikke længere af røg, jeg kan lugte & smage bedre, jeg har nu heller ingen problemer med luften & vigtigst af alt, så er jeg fri for min inhalator!

Så det er afgjort, jeg skal aldrig tilbage på almindelige cigaretter igen!


Jeg ville ønske at jeg havde fået fornøden hjælp tidligere i forløbet, for det drillede meget i starten, men jeg VED, at idag findes der massere af ordenligt udstyr & en masse butikker med speciale i e-cigaretter, & det har hjulpet SÅ mange, så jeg stoler på at alle rygere, med det rigtige udstyr, korrekt vejledning og viljen, kan komme igang.


Det blev en lang smørre, men tak fordi du læste med.

Kære politikere

I bør se på de mennesker i har ansvaret for.

I kan nemlig hjælpe rigtig mange, ved at anerkende e-cigaretter som en vej til et rygestop, og at lade de mennesker med allermest viden, være jeres guide.

Der findes rigtig mange mennesker,
Som har speciale i dette fantastiske værktøj, de bør få lov at hjælpe rygere som ønsker at stoppe.

Jeg er enig i at kontrol er vejen frem, men der er ingen grund til at over regulere tingene.

Branchen ved hvad der er no-go, & hvad der fungere, så lad dem blive jeres partnere, & stol på at de ikke kun tænker på penge, hvilke andre brancher tit bliver beskyldt for, men stol på at de kun vil sig selv & andre det bedste, nemlig en røgfri fremtid.

Pt. sælges nikotin holdige væsker, kun i 10ml.

Dette har resulteret i en ENORM mængde rest produkter, i form af plastik og pap emballage, fordi folk hurtigt får opbrugt de 10 ml.

Lad istedet butikkerne blande væsken, så forbrugeren står med et slutprodukt som er klar til brug, uden dette overforbrug af plastik & pap, men osse for at minimere risikoen for fejl i processen, for lige nu, der skal hr. & fru. Danmark selv hjem & tilsætte x-antal flasker i en anden, hvis de ønsker en væskemængde svarende til en karton cigaretter og dette er et problem i mine øjne.

Tak for du ville læse med