Damphistorier

Dette er dampernes egne historier om hvordan dampen hjalp dem med at kvitte cigaretterne.

Hvis du også har en histoire du vil dele, så udfyld formularen.

Læs en anden historie

DADAFO Damp-Partiet

Mads Vedel Tolderlund Andersen

Kære politikere


Her er først lige mine tanker om e damp og debatten der kører pt. og dernæst mine egne erfaringer.

Først og fremmest ønsker jeg at påtale denne utroligt ensidige debat der kører på medier og sociale medier i øjeblikket.
Siden hvornår er dansk debat blevet så usaglig at vi kun skal tage stilling til en amerikansk undersøgelse og en dansk meget inkompetent såkaldt "ekspert" her tænker jeg på Charlotta Pissinger som nok i min optik er den mindst egnede ekspert at man kan få argumenter fra da hun på alle måder er partisk i denne sag.

Nej hvis man i stedet havde lidt kildekritik som vi altid har været stolte af at have i danske medier ville man kunne læse at den undersøgelse omhandler CBD olier og man skal på ingen måder dampe nogle former for olier. Når det så er sagt så siger alle forskere især i England hvor der er rigtig mange studier på området at det er 95% bedre end at ryge cigaretter samt der er utrolig mange praktiserende læger herhjemme der heller ikke finder det problematisk at dampe (uofficielt da de jo er underlagt sundhedsmyndighedernes påbud) og dertil kommer de 300.000 dampere I DK som alle har samme holdning og kan mærke det på deres egen krop, hvor er deres stemme i den offentlige debat?
I min optik er det ikke en debat hvis det kun er den ene side der bliver hørt og især ikke hvis en person (selvudnævnt ekspert) kan sætte en doktrin for et helt land i form af forbud, så ligner vi jo alle de lande vi så ivrigt prøver at omvende til "vores tankegang".

Nå men så til mine egne erfaringer, jeg har damp og dampudstyr som hobby (hvilket man aldrig ville kunne have med cigaretter) for mig er min damp ligesom folk har det med deres vin det handler om at perfektere aromaen og have det helt rigtige udstyr der frigiver de aromaer, jeg hverken drikker, tager stoffer eller bruger andre nydelses midler såsom kaffe, the osv. derimod damper jeg og jeg får hverken gule tænder af cigaretter, kaffe og the eller ødelægger mit sind med diverse stoffer eller ødelægger mine organer med alkohol, det skal dertil siges at jeg har gjort alle tingene igennem mit 38 årige liv på nær kaffen, og intet og jeg understreger INTET har på nogen måde påvirket min krop i så lidt en grad som damp gør det, jeg siger ikke at damp er sundt men jeg siger at I forhold til alle de andre nydelsesmidler man kan indtage og som bliver indtaget i det danske land hver dag alle årets dage så er damp det der på alle tænkelige måder har påvirket min krop mindst for ikke at sige på ingen måde påvirket den. Og her kan jeg faktisk godt udnævne mig selv som ekspert da jeg har udsat min krop for alle disse ting igennem tiden modsat dem som kalder sig selv eksperter og ikke har haft det inde på livet.
Og min holdning må være at hvis der skal forbydes nogle former for nydelsesmidler ville alkohol og tobak da være det mest oplagte da alkohol ikke blot ødelægger personen der indtaget det men som regel også hele familie forhold og vennekreds da det som regel ender i det, og i forhold til forbud af cigaretter da det ødelægger ikke blot for den som indtager det ødelægger personens luftveje, blodbaner og hjerte men også forpester luftmiljøet omkring personen da man ikke ligefrem kan sige at cigaretter dufter af frugt eller kage som det er tilfældet med damp.

Men for at runde af så er forbud aldrig en løsning i min optik men derimod en saglig debat hvor alle sider bliver hørt samt en bevisbyrde i form af undersøgelser og forskningsresultater som lægger sig op ad et gennemarbejdet materiale ligesom vi altid har været kendt for her i vores dejlige land.

Det var lige et par tanker fra mig