Damphistorier

Dette er dampernes egne historier om hvordan dampen hjalp dem med at kvitte cigaretterne.

Hvis du også har en histoire du vil dele, så udfyld formularen.

Læs en anden historie

DADAFO Damp-Partiet

Sigrid Nørby Andersen

Rygestoppet kom nærmest lidt tilfældigt. Jeg kom forbi en e-cigaret butik og tænkte at sådan en måtte jeg hellere prøve. Jeg havde tidligere læst at e-damp indeholdte en brøkdel af stoffer i forhold til de vel nærmest tusindvis af stoffer jeg blev udsat for via cigaretterne.

Det smagte ok og faktisk kunne jeg lige så godt skifte nogle af smøgerne ud med damp.
Efter en uge tænkte jeg at så kunne jeg jo lige så godt lade være med at ryge for det smagte mig egentlig bedre med dampen (lakrids).

Nu er der gået 13 måneder uden at jeg har røget. Mine duft- og smagsløg er blevet meget bedre, samt min grundform i det hele taget.

Jeg havde før prøvet at holde op med at ryge (3 x 3 til 12 måneder), men måtte der begynde at ryge igen fordi jeg savnede smøgerne.
Jeg har savnet smøgerne meget mindre denne gang med e-cigaretten end med diverse rygestopprodukter hvor jeg f.eks. fik eksem af plasteret, fik skiftet alle mine plomber ud med tyggegummiet og måtte smide min pffft, pffft (mundspray) ud efter første pift, fordi den var alt for stærk i smagen til mig (lige som inhalatoren også er) og sugetabletterne var lidt hårde ved maven.

Skal jeg til at dampe tobakssmag kan jeg lige så godt begynde at ryge igen da smagen var en væsentlig faktor for mit rygestop, og tobaksrøg for mig smager bedre end e-væske med tobakssmag.

Jeg har set i øjnene at jeg er nikotinafhængig. Planen er at jeg vil prøve at skærer mere ned på nikotinen/dampen. Om jeg så kommer til at stoppe helt eller ender som selskabsdamper må tiden vise; men jeg vil hellere være selskabsdamper end selskabsryger.

Kære politikere

Jeg hører at der er tanker om at det måske kun skal være tobakssmag i e-væsker der vil være lovligt at sælge. Det vil jeg være rigtig ked af da smagen netop var en af grundene til at jeg endte med at gå over til damp og efter en uge helt droppede smøgerne (efter ca. 40 år og 30-40 smøger om dagen (er 59år)).
Skal jeg til at dampe tobakssmag kan jeg lige så godt begynde at ryge igen for tobaksrøg smager bedre end tobakssmagen i e-væsker og det er jo en skam når jeg ikke har røget i 13 måneder.

En anden bekymring jeg har, er at andre måske vil gå underlige steder hen for at finde det de mangler hvis smagene forsvinder helt.
Det er ikke særligt betrykkende. Og når man nu ved at forhandlerne kun sælger godkendte produkter hvor man kender indholdet, synes jeg det er uheldigt hvis man ansporer til andet.