Damphistorier

Dette er dampernes egne historier om hvordan dampen hjalp dem med at kvitte cigaretterne.

Hvis du også har en histoire du vil dele, så udfyld formularen.

Læs en anden historie

DADAFO Damp-Partiet

Bastian Dahm

Jeg startede med dampen, bare for “sjov” for at prøve det, lagde det hurtigt på hylden, men da jeg har en sød tand, og vægten viste noget jeg ikke syntes om, tog jeg for sjov dampen op igen, satte mig mere ind i tingene, bedre udstyr, flere smage osv, og fandt hurtigt ud af, at smagen af eksempelvis drømmekage, og andre søde sager, hjalp mig igennem de tidspunkter, hvor jeg havde lyst til noget sødt, og det har hjulpet mig og gør stadig, i forbindelse med mit vægttab, jeg lider af astma, og har gjort hele mit liv, jeg har ikke oplevet nogen negativ effekt på dette mht. damp, og bruger faktisk sjældent astma medicin, udover det forebyggende, som jeg har brugt i mange år, om det hænger sammen med at jeg træner mere, spiser sundere osv, kan jeg ikke sige, men den sunde kost, er i hvertfald blevet nemmere at holde, efter jeg kan bruge “den søde” damp, som sukkererstatning.

Kære politikere

Jeg kan sagtens se problemet i, at det kan få unge til at starte, når man kan få alverdens smagsprofiler indenfor damp “juice”.. men vil de unge starte på dette, eller cigaretter for den sags skyld, skal de nok gøre det, vi alle ved, at får vi af vide som unge, at vi ikke må ryge, går vi bare ned på hjørnet og gør det, for så ser andre det ikke, sådan har det altid været, og vil det altid blive..

Men kunne man derimod få folk, som har røget cigaretter i mange år, til at stoppe med dem, stoppe med at tage en cigaret til kaffen, “for det plejer man”, men istedet skifte cigaretten, såvel som kagen ud til kaffen, med en chokolade, karamel, drømmekage, you name it, damp “juice” så ville det da være win/win, i og med, at man både får dem til at ligge cigaretterne på hylden, samt kagen nede fra bageren, så slut med cigaretter, og slut med en masse sukker, for nu har de deres e-cigaret, og kan få både deres nikotin, omend ikke andet følelsen af en cigaret, samtidig med den sundere kost..

Jeg ser ingen grund til, at fjerne alle smage, og kun lade måske tobak, og-eller menthol smage blive.. Det er lige netop de 2 smage en cigaret kan fåes med, og dem ryger de unge gerne, så hvorfor skulle de ikke også gerne ville dampe dem?

Jeg synes Danmark skulle tage et kig på England, hvor “Vape shops” som de kaldes, altså forretninger der sælger e cigaretter, eksistere selv på sygehuse.

Jeg er næsten selv lige hjemvendt fra en studietur i England (Birmingham) hvor deres Sundhedsstyrelsen i samarbejde med sygehuset, selv på busstopsteder reklamerede for at rygere, skulle gå over til dampen..

De uheldige episoder, som nok var prikken over i’et for at sætte alt dette igang, som skete i usa, med unge der blev indlagt.. Det vidste sig jo at være fordi, de kom noget i deres e cigaret, som slet ikke skal deri, og ja muligheden for at gøre det, var der, og vil den altid være, ligeså vel muligheden for at køre for stærkt ude på vejene, er til stede i og med, at vi kan købe biler der kan køre stærkt.. Jeg synes det er ærgerligt vi skal helt herud, fordi nogle få mennesker, har gjort noget, de i realiteten godt vidste, de ikke burde have gjort.. men nu man er igang, så forbyd cigaretter og alkohol, jeg tror, undskyld ved at det slår flere mennesker ihjel end damp, og hvad man dog ikke kan få alkohol med af smage.. Og det lokkes unge også af, og nyder de glædeligt!

Tænk jer om, inden i træffer det forkerte valg.