Damphistorier

Dette er dampernes egne historier om hvordan dampen hjalp dem med at kvitte cigaretterne.

Hvis du også har en histoire du vil dele, så udfyld formularen.

Læs en anden historie

DADAFO Damp-Partiet

Jan Eckert

Jeg har røget i 36 år med ca. forbrug på 40 cigaretter om dagen så der er blevet røget meget. Startede som 14 årig med cigaretterne.
Jeg har nu været røgfri i knap 7 år, stoppede med røgen d. 17/12-2012 kl. 18.00 og jeg føler ikke længere trangen til cigaretter.
Det er nu 5. gang at jeg prøver på at holde op med at ryge og der har ikke været noget som har hjulpet mig med mit rygestop, som e-cigaretterne har gjort, da det ligner røg meget men jo kun er damp og jeg kan lide at dampe.
Min hoste stoppede efter ca. 14 dage på dampen og bronkitisinhalatoren er smidt væk og jeg har i det hele taget fået det meget bedre fysisk som psykisk.
Selv min læge siger at det er et sundere alternativ at dampe som at ryge.
Smags- og lugtesansen er kommet tilbage. Lungerne fungerer meget bedre.
Jeg har haft meget forskelligt udstyr igennem tiden og har efterhånden fundet det udstyr som jeg vil benytte, startede med et startsæt til omkring 300kr, og det har holdt mig fra cigaretterne. Jeg køber dog stadig udstyr enten herhjemme eller også i UK når det ikke kan skaffes herhjemme.
Jeg har ikke i sinde at lægge e-cigaretterne på hylden, men vil stadig have lov til at dampe. Uanset om det nu med al den virak der er med det der sker i USA, måske bliver ulovligt at dampe her i DK, men jeg er ligeglad, jeg vil bare have lov til at holde mig fra cigaretterne, og dét at dampe er den eneste metode for mig til at holde mig fra cigaretterne.
Jeg har prøvet forskellige ting, bl.a plastre og også tyggegummi med nikotin, men det kunne ikke hjælpe mig.
Jeg startede på 36mg/ml og er nu nede på 3 mg/ml måske kommer jeg længere ned nu må jeg se om jeg kan gøre det!.
Jeg blander selv mine væsker og håber at de nede i EU bestemmer sig for at man kan handle frit indenfor EU også fra UK selvom der snart er Brexit, så jeg stadig kan få mine væsker så jeg selv kan bestemme og blande mine egne væsker.
Det er blevet en meget stor hobby for mig, jeg laver alt selv både væske, coiler selv, og ikke mindst så har jeg fået en del venner pga. at jeg damper fra både damptræf og i div. dampgrupper på facebook.

Jeg håber meget på at mit skriv her kan være med til, at åbne nogle øjne og ikke mindst ører, så det trænger ind og brug nu den sunde fornuft inde på "Borgen" og div. udvalg, så vi stadig kan dampe frit her i DK.

Mvh. Jan Eckert

Kære politikere

Jeg synes at dampen er Alt for stram reguleret hvis man samtidig ser på at der stadig sælges cigaretter, og spiritus i lange baner, og jeg synes i inde på Borgen kunne lære en del ved at kigge over Dammen til England, for de har Virkelig succes med dampen derovre også på sygehuse og andre offentlige institutioner.
Lad nu være med at sige at "Jamen, det skal vi først lige selv undersøge" og jeg siger, hvorfor skal den dybe tallerken opfindes igen. Tag derover og undersøg det dér hvor det rent faktisk er en succes og så skal i handle på det, og gøre meget mere for dampen end der gøres idag, så vi kan redde flere fra cigaretterne og over på dampen eller de andre produkter der findes. Så sparer vi også penge i statskassen, som så kan bruges på andre vigtige områder, såsom de ældre osv.

OP MED DAMPEN!

Mvh. Jan Eckert