Damphistorier

Dette er dampernes egne historier om hvordan dampen hjalp dem med at kvitte cigaretterne.

Hvis du også har en histoire du vil dele, så udfyld formularen.

Læs en anden historie

DADAFO Damp-Partiet

Ole Frederiksen

Snakkede med en kollega som dampede og han fortalte at det virkede for ham, så blev lidt nysgerrig og begyndte at søge informationer om det. De var meget begrænset og stort set kun "reklame" så det var en lidt selektiv fase i livet der også ! Dyrt udstyr blev indkøbt i UK og på daværende tidspunkt ikke specielt godt heller! Men min tanke/ide´ på daværende tidspunkt var nu bare at nedsætte mit cigaret forbrug som var på + 25 stk´s dagl. IKKE at holde op ! bare nedsætte mit forbrug der, da jeg godt kunne lide at ryge! Udstyr modtaget m. Posten og det var relativt nemt at komme igang med brugen af det! Mums det var lækkert og dejlig stærk mentol smag ! Lidt hosten , men det var nu til at leve med !
Det var ikke mange sug der skulle til før man følte at det var HELT FINT! ingen trang / lyst til at tænde en cigaret. Wow kom lidt bag på mig der at jeg ikke havde lyst til at tænde en cigaret.. Den "Dims" kunne gøre det ?? Selv lidt forvirret, men gik ned til < 5 cigaretter dagl. Og da skidtet gik i stykker efter en lille uges tid måtte der starks bestilles reservedele hjem og ventetiden på ny dele fra UK >5 dage ! Selv der i "tørke perioden" var trangen stærkt reduceret til mindre end 10 stk´s cigaretter dagl. ??
Arbejde / kollegaer grinte lidt af ham den tossede som pustede små Damskyer ud istedet for røg!
Tog mindre en 3 dage der efter før cigaretterne var lagt 100% på hylden.. (lidt nostalgiskt har jeg stadigvæk min sidste pakke cigaretter som der er taget af og sikkert intet værd mere, men synet kan jeg godt lide!)
Har en del dampudstyr idag og det er blevet en hobby / passion da jeg godt kan lide smagen...
Har smagt...og det er alt 2 - 3 gange på en cigaret ! Det samger ganske afskyeligt og ikke noget som kunne lokke mig tilbage til en cigaret el. en god cigar som jeg lejlighedsvist kunne nyde v. festlige lejligheder etc. Selv min elskede pibe kan end ikke lokke mere heller! Og der kan man endda snakke om at tobakken smagte af noget behageligt som kunne nydes samtidigt!
Så der er for mit vedkommende ikke nogen vej tilbage til cigaretterne under nogen omstændigheder! Det smager de sgu alt for dårligt til at kunne lokke mig dertil igen !
Slutteligt vil jeg slutte af med at jeg har også afprøvet de fleste rygestopmidler så som: Plaster, tyggegummi, hypnose, kold tyrker etc.. og INTET af det har på noget tidspunkt virket !
Min historie
Ole F

Kære politikere

Mange ting i livet er skadeligt og jeg ønsker som alle andre også kun det bedste for alle!
Noget er mere skadeligt end andet og der er bl.a. tobaks rygning med alle de kemikalier som er tilsat der nok blandt de mest skadelige ! ingen tvivl der heller!
Frisk luft er sikkert det bedste ? Men hvor finder jeg lige det ?
Har ledt vidt og bredt... og det er ikke fundet endnu, men hvis der er et bedre alternativ til rygning , som ikke skader lige så meget som rygning af Tobak vil jeg da se det som en positiv tilgang til skadesforbyggelsen ! og der kan Dampen gøre noget positivt for rygerne. Om de helt holder op el. ryger et par cigaretter betyder ikke så meget, men at de får nedsat forbruget af cigaretterne har stor betydning for folkehelbredet også på både langt og kort sigt!
Dampen var min vej væk fra cigaretterne og de lokker heller ikke mere!
+10 år uden Tobaks røg og KUN Damp har gjort at jeg både kan lugte/smage og gå til 5 sal. uden at blive forpustet. Dampen skader ikke min familie og de skal ikke indånde Tobaks røg som ikke lugter særligt godt ! (Grimt rent faktiskt, men nu er jeg ikke "frelst IKKE ryger" som skal jagte alle rygere, men snakker gerne m. dem og damper mens de ryger!)
Ole F