Damphistorier

Dette er dampernes egne historier om hvordan dampen hjalp dem med at kvitte cigaretterne.

Hvis du også har en histoire du vil dele, så udfyld formularen.

Læs en anden historie

DADAFO Damp-Partiet

Pia Munch Søgaard

Jeg har røget siden jeg var 15 år gammel. Jeg ville gerne stoppe med at ryge, selv om jeg nød mine smøger, fordi jeg hostede meget, havde ondt i lungerne og fik hele tiden halsbetændelse. Men jeg synes det var svært. Min livskvalitet blev kraftigt forringet, når jeg prøvede. Halvhjertede forsøg med nikotintyggegummi lettede ikke rygetrangen, det smagte bare rædsomt og jeg fik kvalme af at suge nikotin gennem en plastikcigaret. Så egentlig havde jeg opgivet.
Men så en dag for ca. 6 år siden kom min niece med en e-cig. Prøv lige denne her, sagde hun begejstret, det er altså fuldstændig som at ryge. Jeg var skeptisk, men tog et sug. Det var pokkers – det var faktisk en god fornemmelse. Jeg bestemte at gøre et forsøg med sådan en, skønt jeg ikke rigtig troede på det.
Men købt blev den altså. Jeg røg så en almindelig smøg, mens jeg fik gjort denne famøse e-cig funktionsdygtig.
Det blev min sidste smøg nogensinde. Miraklet skete ... jeg kvittede smøgerne fra det ene øjeblik til det andet. Inden dagen var gået, var jeg blevet så glad for dampen, at jeg ikke har røget én eneste almindelig cigaret siden, og jeg kommer heller aldrig til det.
Cigaretter begynder at smage rædsomt, når man først er gået over til damp!
Jeg startede med 18 mg nikotin, trappede derefter ned og for ca. 1 år siden gik jeg ned på 0 mg. Jeg damper stadig, dog mest for hyggens skyld ... jeg er ikke afhængig mere.
E-dampen har været et mirakelmiddel for mig. Jeg troede ikke, at det kunne lade sig gøre at blive røgfri fra et sekund til det næste. Samtidig er jeg sluppet af med alle rygerelaterede skavanker: ingen hoste, ingen halsbetændelse, ingen smerter i lungerne, lugte- og smagssans er kommet tilbage samt flere andre ting som jeg ikke engang var klar over kom af at ryge. Jeg har fået et langt bedre liv og helbred takket være mit skift fra røg til damp.
Og min familie er også rigtig glad for det. Væk er stanken af cigaretrøg i hele huset og i tøjet og håret, og vægge og møbler der bliver brune af tjære. Nu dufter det bare lidt som skumfiduser. Det bliver man bare lækkersulten af :-)

Kære politikere

Der er rigtig mange rygere, som forbliver på tobak og dør af det, hvis e-damp fortsat bliver miskrediteret i Danmark eller endnu værre ulovliggjort.
Hvorfor kigger I ikke mod Englands særdeles seriøse holdning til damp?